Literatura

Lot (wiersz)

Paweł Kaczorowski

 

Lot, lot, lot poety

 

rosną ręce małemu artyście
ręce skrzydeł złożonych do skoku
lotu małym papierowym samolotem
co kołuje nad domem, kołuje nad miastem
które takie kruche, że się kruszy jak babka z piasku

 

na wiór, na wiór, na wiór

 

2004'
 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 26 marca 2011 (historia)

Inne teksty autora

gra w picipolo
Paweł Kaczorowski
sygnał
Paweł Kaczorowski
Adres (ad res bezdomności)
Paweł Kaczorowski
Maliny
Paweł Kaczorowski
Zaręczyny (ars poetica)
Paweł Kaczorowski
ciemność
Paweł Kaczorowski
światło
Paweł Kaczorowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca