Literatura

dom (wiersz)

Kasia Czyżewska

po przecinku

 

miejska architektura
trudne odwzorowanie przeznaczenia
porządku który musi obejmować chaos

 

trudna geometria
milczący i nieruchomy trójkąt

opisuje koło

 

opartemu na otwartej ranie okna
podaję rękę
gdzie zbiegają się drogi
arterie, obwodnice, skróty
 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 14 lutego 2012, 12:35
no nie:) na razie - witam!
korien
korien 14 lutego 2012, 12:55
hej przymorzanko
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 14 lutego 2012, 13:30
witaj Tomaszu, witaj korien. no nie, na razie znaczy nie, nie na razie czy na nie?
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 14 lutego 2012, 13:43
ee to całkiem przyjazne nie. znaczy że do wiersza wrócę później.
guccilittlepiggy
guccilittlepiggy 16 lutego 2012, 11:33
oto cos co nazwalbym "studium opisu"
troche bym sie czepial jedynie tego przeznaczenia
bo sprawia wrazenie tworzenia stwierdzenia, z ktorym trudno polemizowac i rownie trudno je obronic, taka figura na rzecz poetyckosci tekstu. za to dwie kolejne strofoidy znakomite
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 16 lutego 2012, 22:48
Jestem. Tytuł fajnie koresponduje z zajawką, niby to taki dom na k. - ale jednak nie o takim domu mowa. Dość abstrakcyjny. Przynajmniej w środkowej części. Niełatwy.
Michał Kuśmider
Michał Kuśmider 17 lutego 2012, 23:51
Dobry tekst.
przysłano: 14 lutego 2012 (historia)

Inne teksty autora

nieporodzenie
Kasia Czyżewska
***(przechyliła się)
Kasia Czyżewska
***
Kasia Czyżewska
notatki z separacji
Kasia Czyżewska
notatki z wizji lokalnej
Kasia Czyżewska
notatki z astronomii
Kasia Czyżewska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca