Literatura

Dla Ani G. na dobrą wróżbę (wiersz)

Druid777sg

och gdybym mógł Ci wszystko opowiedzieć
o barwie radosnego dnia
gorącym piasku na drodze
o dziwnym zapachu pelargonii
cudownym słowie - parapet


te dawne tajemnice krzyżują się kolorowymi liniami
jakże to  upaćkanie...straszy
liny ciągną się wysoko do chmur

z kilku metrów - lat kilkudziesięciu - to dżungla

pstrokata, tajemnicza,

ale szczęśliwa

- ja Ci Waldku zazdroszczę, Ty zawsze jesteś szczęśliwy, mimo wszystko...

 


fatalny 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
bossanova
bossanova 4 kwietnia 2014, 14:08
Ktoś to naprawdę kupuje?
Ada Mickiewicz
Ada Mickiewicz 4 kwietnia 2014, 16:05
Parapet to faktycznie przyjemne słowo. Twój twór już nie.
przysłano: 4 kwietnia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca