Literatura

Tekst o uroczej radości życia pisany na kolanie (wiersz)

Druid777sg

Radość życia odmierzana tykaniem zegara w ciszy wieczornej,
gdy kogoś kochasz, gdy jesteś kochany...
I nic to, że portfel nie jest wypchany, głowa tylko wypchana marzeniami,
nic to..
Choć tyle smutków i udręk dookoła i nawet lato kończy się tak szybko,
radość życia cię unosi, chwile może nierozsądne, a może najbardziej potrzebne.
Wesołość z natury jak mur chroni przed najpotężniejszymi wrogami,
bo widać w ich zaciętych twarzach głupotę i próżność, są śmieszni, bęcwały i buraki!

Więc, choć to wygląda komuś ponuro bardzo, to cieszę się, łapię każdą chwilę
i jest mi wesoło, bo kocham i jestem kochany.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 26 kwietnia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca