Literatura

kierowca nie odpowiada za bagaż (wiersz)

Mi Lo

 

* 

 

poróżniona z czasem wołasz o umiar 

osowiałe z natury kasztany na szczęście ozdrowiały 

to miłe 

 
 

pozwól mi pomylić się jeszcze raz 

pierwszy krok zbliży nas do siebie 

pod czujną opieką jakiegokolwiek boga 

nie wieszamy na bliźnich psów często 

bez powodu podnosimy głos na prawo i lewo 

wypełniony kwestionariusz z czytelnym podpisem 

zachowaj przy sercu tam gdzie boli najczęściej 

przez nieuwagę przekwitły tęsknoty za nami 

 
 

nie poddajemy się 

panice w razie kontroli okażemy bilet w obie strony 

w wewnętrznej kieszonce jest chwilowo bezpieczny 

 
 

* 


dobry 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 20 maja 2014, 07:24
ja bym przewersyfikował nieco, a:

"pozwól mi pomylić się jeszcze [>raz<]
pierwszy krok zbliży [>nas<] do siebie".................się uwewnętrznił rym
kopia cesarza internetu 20 maja 2014, 07:55
Wszystko bym zostawił jak jest...ok
Mi Lo
Mi Lo 20 maja 2014, 23:28
Pomyślę nad sugestią.
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
A ja się pozwolę sobie nie zgodzić z Mithrilem. Zostawić jak jest. KAjtuś popieram :)
Podoba mi się to w jaki sposób stosujesz przerzutnie jako jeden z nielicznych co ciekawe, mimo częstych moich uwag na ten temat.
Przerzutnia, tak jak u Ciebie jest po to aby dać DWUZNACZNOŚĆ wersom.
Cieszę, się, że o tym wiesz Mi Lo
Będę tu wracać :)
Mi Lo
Mi Lo 21 maja 2014, 10:13
zauważyłaś? cieszę się bardzo. to generalnie mój taki podpis i furtka dla czytelnika, który nie lubi oczywistości.
aczkolwiek, gdy odbiorca mówi, że należy na coś spojrzeć, to pomimo wielokrotnych szlifów i 'głośnych czytań' sprawdzam wersy ponownie. z szacunku.
przysłano: 20 maja 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca