Literatura

oka w rosole / nie wykole nawet kruk (wiersz)

Mi Lo

 

 

* 

 

będę walczył o prawdę 

a za plecami szepty przyjaciół urastają do miarowego bólu głowy 

bona pozostawiła po sobie zawrotne tempo pozbywania się oponentów i nieużytków 

przez co w książkach do historii przybyło kleksów ubyło kilka stronic 

zapisanych zbyt starannie 

z szacunku do antenatów 

nie obawiam się depresji 

a niechęć do włoszczyzny uważam za naganną może jedynie makaronizmy 

zbyt łatwo nawijają się na uszy stulam po sobie zostawiam uchylone drzwi na ogródek 

jordanowski był zakazany ze względu na strzykawki kompociarzy jakże parszywe 

do ostatniej  kropli krwi 

 

*

 

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 29 grudnia 2014, 07:13
"będę walczył o prawdę
a za plecami szepty przyjaciół urastają do miarowego bólu głowy
bona pozostawiła po sobie zawrotne tempo pozbywania się oponentów i nieużytków
przec co w książkach do historii przybyło kleksów ubyło kilka stronic
zapisanych zbyt starannie
z szacunku do antenatów
nie obawiam się depresji

(...) niechęć do włoszczyzny uważam za naganną może jedynie makaronizmy
zbyt łatwo nawijają się na uszy stulam po sobie zostawiam uchylone drzwi na ogródek
jordanowski był zakazany ze względu na strzykawki kompociarzy jakże parszywe
do ostatniej kropli krwi "


się na ten.........................przykład
Mi Lo
Mi Lo 29 grudnia 2014, 12:44
do przemyślenia
wodoodporny 29 grudnia 2014, 18:56
Spójny, i poprowadzony ze specyficznym dla Twojego pisania tempem
Mi Lo
Mi Lo 29 grudnia 2014, 21:18
fakt
przysłano: 29 grudnia 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca