Literatura

Na stulecie Leca - fraszki (bez aspiracji) (wiersz)

Druid777sg


Poeci są pełni emocji, lecz portfel bywa pustawy.


Głowa pełna pomysłów to ręce pełne kłopotów.


Z głową w chmurach dopiero można ciskać pioruny.


Dżdżownice są pożyteczne, szczególnie na haczyku.


Pokątne znajomości dają prostszą drogę.



Kobieta wyzwolona..., to tylko po rozwodzie.


Dobry mąż jest rzadki jak dobra żona.



Kto nie ma nic do ukrycia, może zostać np. świętym.


Politycy obiecują, że zrobią wiele, ale i tak za nasze pieniądze.

 


niczego sobie+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
AK
AK 26 lutego 2015, 13:19
Aforyzmy zawsze są wartościowe i poprawiają humor. Szczególnie mnie rozbawił drugi i trzeci. Trzeci nawet sobie zapamiętam. Z Leca bardzo lubię "Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim".
kopia cesarza internetu 26 lutego 2015, 13:38
pouczający...
Druid777sg
Druid777sg 26 lutego 2015, 14:11
AK - "Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim" - wobec tego "dzięki"

Capri - ale wcale nie dydaktyczny ;)
roftt
roftt 27 lutego 2015, 09:50
świetne.... Pozdro :)
Ata
Ata 27 lutego 2015, 18:41
"Dżdżownice są pożyteczne, szczególnie na haczyku." - jak dla mnie najlepsze
Druid777sg
Druid777sg 27 lutego 2015, 21:01
roftt - dzięki,bardzo cenię sobie Twoją opinię

Ata - no cóż...
przysłano: 26 lutego 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca