Literatura

Nosisz w sobie więcej melancholii, znacznie więcej niż powinnaś. (wiersz)

xblade

                   "Gdybym przyszedł w tę grudniową noc,
                    powiedziałabyś, że zimą najbardziej brakuje ci świerszczy".



Mam w ustach milczenie cięższe niż ołów,
szarość, która nie zna twojego imienia, ani ciepła policzków.
Wiem dobrze, że czasem lepiej nie mieć domu,
niż mieć go wyłącznie w sobie. Pustostany -

niewykończone wnętrza nas samych,
do których już dawno przestaliśmy pasować
i ten chłopiec, nigdy go nie zapomnę.
Wciąż zdrapuje ze ścian resztki przyzwoitości.

Mają smak miłości - nie naszej.


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 19 stycznia 2016, 09:53
"Znów bardziej obcy" - tego akurat bym się pozbył, nawet w trakcie pisania, nie wpadłbym na to aby tego wyświechtańca użyć.

"Mam w ustach milczenie cięższe niż ołów,
szarość, która nie zna twojego imienia, ani ciepła policzków.
(...), wiem dobrze, że czasem lepiej nie mieć domu,
niż mieć go wyłącznie w sobie. Pustostany -

niewykończone wnętrza nas samych,
do których już dawno przestaliśmy pasować
i ten chłopiec, (...) nigdy go nie zapomnę.
Wciąż zdrapuje ze ścian resztki przyzwoit>>ości<<.

Mają smak mił>>ości<< - nie naszej."

no i "ości" nazbyt blisko siebie, poza tym.............................ok
przysłano: 16 stycznia 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca