Literatura

*** (tylko słowa) (wiersz)

[RainMaker]

Dlaczego milczysz
Taka spokojna w oczach
Zaklęcia smutne mielisz
Przebierając drobnymi palcami

Ja biję głową w mur
Słysze jak dudnią myśli

Szkarłat pierścienia na palcu
Tym najmniejszym Twojej lewej dłoni
Drażni bardziej niż pękająca czaszka
Jednak nie jak milczenie - o nie

Mógłbym na kolanach iśc
Do Ciebie gdyby choc słowo

Teraz zasypiasz
Wciąż milcząc oddajesz się poduszce
Zostawiasz purpurę ściany i głowę
Zranioną brakiem nadziei

Zawijam się wokół Twojego zapachu
Nagi w miłości na podłodze

słaby 10 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 listopada 2001

Inne teksty autora

***(w bujanym fotelu)
[RainMaker]
*** (krajobraz)
[RainMaker]
Takie Światy
[RainMaker]
***
[RainMaker]
*** ()
[RainMaker]
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca