Literatura

się porobiło (wiersz)

Mi Lo

 

 

napadało wam śniegu, aż dreszcze przechodzą na myśl, że świat może być taki 
zaprószony do granic możliwości. nawet u mnie sąsiedzi narzekają 
na marzenia. podobno sięgnęły bruku. 
 
akurat tych zmian klimatu zbyt często nie komentuję.  
dopóki mogę doczekać się zdrowych owoców, 
jakieś powody do radości 
się znajdą. 
 
nie trzeba zginać karku,  
by wpuścić odrobinę świeżego powietrza. wystarczy otworzyć okno. 
byle się nie wychylać 
 
witając dawno nie widzianych znajomych. uchylam lekko kapelusza. 
na nowo wraca stare. nawet facjaty nie za bardzo poszpachlowane. 
dodają lokalnym specjałom specyficznej woni. 
 
będzie lepiej, jeśli się napiję. pani naleje czegoś mocniejszego. 
mnie tu nie ma, chyba, że ktoś zbyt głośno zawoła. 
dopiję i wyjdę z siebie. jednak ręka mi nie zadrży. 
bezgraniczna szkoła trzymania szkła
na wodzy. 
 

 


przysłano: 10 stycznia 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca