Literatura

Nic nie potrafię (wiersz)

WIKA

To rodzaj załamania.

NIC NIE POTRAFIE

Nie potrafię dziś napisac,
Jaka pustkę w sobie mam
Nie potrafię już wyrazić.
A ty w kącie siedzisz sam.

Nie potrafię być już dzieckiem
Swych rodziców ukochanych,
Nie potrafię dać nic więcej
Poza wiadrem łez wylanych.

Nie potrafię siedziec cicho,
Nie potrafię dluzej krzyczec,
Nie potrafie mówic z pychą,
Pacież w kacie gdzies doliczyć.
Lecz wsród wszystkich nieprawosci
Jedno znaczy bardzo wiele.
Nie potrafie, i juz nigdy
Być prawdziwym przyjacielem.

słaby 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 7 czerwca 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca