miejsce bez znaczenia

severfire

słowa… zapytaj o czym,
dryfują kołysane falą,
w oceanie bez brzegów,
i nocy pełnej marzeń

odbicie księżyca, tego
wśród śpiących gwiazd;
miejsce bez znaczenia,
bo nie znają konstelacji

gdy niebo sie obudzi
i zenit zmieni barwy,
miejsce bez znaczenia
grobem zapomnianych.
severfire
severfire
Wiersz · 18 września 2007
anonim
  • ew
    banalne to, niestety.
    oceany bez brzegów, noce pełne marzeń, odbicie księżyca, śpiące gwiazdy...więcej chyba nie muszę wymieniać.
    to wszystko już było tysiące razy i jeszcze więcej.
    powalcz ze słowem zanim wkleisz :)

    · Zgłoś · 17 lat
  • severfire
    ten tekst ma cos wiecej w sobie niz same slowa. moze ciezko go zlapac bo jest opisany ladnymi slowami :-)

    · Zgłoś · 17 lat