Literatura

kiedy muzyka się skończy (wiersz)

Szluger

(kiedy muzyka się skończy
zapalcie świece)

w wielkiej wannie utopimy wszystkie smutki
niech spływają ochoczo w kanały
zalejmy żal i pustkę słodkim winem
żeby zdezynfekować wszystkie nasze rany

(Zapalcie świece
gdy nie będzie już nikogo na scenie
i pilnujcie ich przez całą noc)

ciężarówką po wschód słońca popłynie
każdy paranoik i dekadent
kraina śmierci zrobi się wielka i przyjazna
nawet dla tych bez przepustki od Boga

( bo gdy muzyka się skończy,
zapłonie nowe światło)

ile można umierać żyjąc,
żyjmy więc , wiedząc , że umieramy
smakujmy dzień jak markowy koniak

( a gdy muzyka się skończy
zagrajcie jeszcze raz
po swojemu)

słaby 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 7 listopada 2000

Inne teksty autora

drobne fałszerstwa
envagorien
Magnolie
envagorien
*
getsemani
dual
getsemani
kasztany
getsemani
paw
getsemani
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca