Zamiast wierzb

Ichiae Lucsav

Zamiast wierzb przez poetów ukochanych,
Które tak rozczulali ludzie prości
Dajecie nam ich podział według stanu
Używalności

Las łbów ludzkich wyrasta nam na nowo
Korzenie ma w dogmatach pogrążone
Wierzby straszy koronowaną głową
Komu koronę?
Ichiae Lucsav
Ichiae Lucsav
Wiersz · 9 grudnia 2000
anonim