Literatura

trafiać w nieskończoność (wiersz)

Kasia

"pierścienie powstały na skutek oddziaływań meteoroidów na pobliskie księżyce Jowisza"



Nasionko, które zasadziłeś zimą
bardzo po woli, od wewnątrz
tworzy coś,
jakby garb.
Nie modlę się, ale czekam.

więc ludzie już wiedzą,
ale są tu mili, bardzo mili
i bardzo ostrożni.
jeszcze nie zabierają głosu
ale już zbierają kamienie

- zbudujemy ci mały ogród
mówią
bardzo spokojnie
mówię
- gdybyś mógł już wrócić z tej wojny

zza życia nasz ogryzek świata
Anna -
patronka wdów i żeglarzy
daje znaki
każe nam się wycofać

nie chcę się tu zaczynać


niczego sobie+ 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jaqint
Jaqint 8 maja 2009, 15:27
Kronik portowe stanęły mi przed oczami. Wiersz zgrabny, a jedyne co mnie uderza, to 'nieskończoność' w tytule (ale to jakoby mój problem :)
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 8 maja 2009, 16:10
mi się w sumie tylko to podoba:

"- zbudujemy ci mały ogród
mówią
bardzo spokojnie
mówię
- gdybyś mógł już wrócić z tej wojny"
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 9 maja 2009, 20:45
chciałabym jeszcze te dwa kolorki :)
estel
estel 11 maja 2009, 20:17
Uporządkowałabyś to. Konsekwencji w pisaniu wielką literą!
"jeszcze nie zabierają głosu
ale już zbierają kamienie" - mądre, mądre.
Generalnie tak, jestem zadowolona. Poczułam się, jakbym miała kamyk w ręku i posłała go w przestrzeń.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 12 maja 2009, 10:05
...to już jest uporządkowane. z pełną konsekwencją rozpadu. ale bardzo się cieszę, że zwróciłaś na to uwagę. znaczy, że można jednak podjąć na tej płaszczyźnie grę z czytelnikiem.
Cieszę się, że coś się w sumie podoba Oranżado.Jaqint - mnie też uderza nieskończoność i to jest istotnie problem; )
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 12 maja 2009, 10:47
Mmm, podoba się. Tylko tyle na razie mogę powiedzieć.
kropkanadi
kropkanadi 28 pazdziernika 2009, 22:30
"... nie modlę się , ale czekam. "--Trafia w mą stronę celnie.
przysłano: 7 maja 2009 (historia)

Inne teksty autora

nieporodzenie
Kasia Czyżewska
dom
Kasia Czyżewska
***(przechyliła się)
Kasia Czyżewska
***
Kasia Czyżewska
notatki z separacji
Kasia Czyżewska
notatki z wizji lokalnej
Kasia Czyżewska
notatki z astronomii
Kasia Czyżewska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca