Literatura

...czasami sobie mów albo rapuj... (wiersz)

Czlowiekzeskaza

Jesteś moja...hmm...co z tego

kiedy wciąż mi brak tego i owego

brak mi twoich ust, brak twych gorących dłoni

nikt tak jak ty przed tym się nie broni


Znowu mija wiosna, lato, jesień, późna zima

kto to wszystko zniesie

kto to wytrzyma


Tego dawno nie miałem i nie uprawiałem

lecz gdy przyjdzie co do czego

nie poznaję się samego

moi drodzy, kochani

wytłumaczyć pragnę sobie

to dziwne zachowanie, to jej zahamowanie

przecież jestem zwyczajny

żaden tam anormalny

miałem tyle dziewcząt

z nimi seks banalny


Powoli tracę głowę

trudny orzech do zgryzienia...


Późny wieczór, świece na stole

a ja to wszystko, wszystko mam w "dole"

być z tobą razem odechciało mi się

znów ta drętwa kolacja

trochę mięsa, ptysie


Ile można sobie w życiu słowa dotrzymywać

chcę sobie teraz "nogi z tyłka powyrywać"

i wybiegam na ulicę

tak szybko jak strzała

życie bez seksu

to chała, chała, chała


Każdy o tym wie - nie wiedza o tym ludzie

ludzie, którzy siedzą tylko w "budzie"

siedzą, jedzą, piją i nie mają

pojęcia o tym

że życie przegrywają


Przegrywają

nie z Bogiem, nie z władzami

lecz z samym sobą

dobrze wiedzą o tym sami


Bo istnieje zaraza

wstrętna i przewrotna

która wali z nóg

ta elita samotna

stojąca pod płotami

z podgrążonymi oczami

trzymająca papier

zamazany pierdołami


Ale każdy to "fanzoli"

bo jego to nie boli...


...a mnie to tak boli...



dobry– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 15 września 2009, 14:09
wg. mnie najlepszy z twoich tekstów
tomasz 17 września 2009, 23:29
ano niezle panie niezle
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 20 września 2009, 21:47
wielokropki dla mnie nie grają, powtórka "sobie" w szóstej, w siódmej wiedz"ą", i boli/boli. tyle z formy.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 23 września 2009, 21:46
Treść podoba mi się bardziej, forma trochę mniej. Pozdrawaim
przysłano: 15 września 2009 (historia)

Inne teksty autora

dlaczego...
Robert noszczyk
wróć...
Robert noszczyk
by żyć potrzeba
Robert noszczyk
...
Robert noszczyk
tylko traumy...
Robert noszczyk
nie dane nam było
Robert noszczyk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca