ni stąd ni zowąd nowina spadła tak nagle
jak pada starzec podczas fali gorąca
lub zając zamarza za oknem na święta
wiadomość - od jutra wszystko będzie inaczej
krztusisz się niczym ten od święconej wody
uciekasz
- żadnych zmian niech zostanie jak było
budujesz tratwę z nadzieją na wszelki wypadek
odwracasz się na drugi bok
by chociaż do szóstej dopłynąć
Obrazowanie ciekawe, chociaż to zdecydowanie nie moje klimaty i tekst do mnie nie trafia.
Trochę sporo kursywy. Dziwnie to wygląda, moim zdaniem.
powiem ci o o tobie myślę - albo dopisz ''c'', albo wywal ''o''.
albo wiesz - lepiej ci to napiszę - taki zapychasz. obiecała, że napisze i poszła? wena?
po czym wzięła obrót na pięcie i wyszła - prozaizm, w dodatku niezbyt wysokich lotów.
Poprzednia puenta była o wiele lepsza.
Teraz wiersz jest, moim skromnym zdaniem, nudnawy.
czy tytuł ma nawiązywać do jakiejś piosenki czy innego rodzaju utworu? bo jeśli nie, to nie widzę powodu, aby upierać się przy języku obcym.
Tytuł miał odnieść się do pewnego cytatu, ale... jw. Koniec.
Co do pisania w formularzu: odradzam! Też tak robiłam wielokrotnie i albo wychodził chłam, albo dobry tekst, ale internet się zrywał /komputer padał i wszystko znikało. Teraz robię tak: otwieram portal i Notatnik albo jakiś dowolny edytor tekstu. Piszę w edytorze i przeklejam do formularza na portalu. Tak jest o wiele bezpieczniej i człowiek się nie stresuje, że coś ważnego przepadło.
Hmm...A jaki był pierwszy tytuł? Chyba inny?