Lot, lot, lot poety
rosną ręce małemu artyście
ręce skrzydeł złożonych do skoku
lotu małym papierowym samolotem
co kołuje nad domem, kołuje nad miastem
które takie kruche, że się kruszy jak babka z piasku
na wiór, na wiór, na wiór
2004'