Literatura

zadumani nad modlitwą szewców (wiersz)

Jarosław Baprawski

gdy nadejdą nasze śmierci 
poezja odsłoni doskonałość 

martwe drzewa 
i ich nagi korzeń 

myśl ludzka 
ulotny latawiec
sam perseusz

nie przetnie dratwą 
pępowiny 

a podobno 
możemy być 
nieśmiertelni 

bez pisania 
bez modlitwy 

nawet boso


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
gilli-killi
gilli-killi 4 listopada 2012, 13:10
Wittam, Bardzo patetyczny tekst, co nie znaczy, że zły. Zastanowiłbym się tylko nad zapisem, ale to już sprawa drugorzędna. Pozdrawiam.
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 4 listopada 2012, 15:07
...oczywiście:)....autor nie ma prawa...odbierać odczuć;)-pozdrawiam
abojawiem 4 listopada 2012, 18:27
wiersz pełen polotu (poetyckiego) [może i patetyczny (podniosły), ale bez patosu]
przysłano: 4 listopada 2012 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca