Literatura

leżąc na deskach freskuję żywota świętych (wiersz)

Jarosław Baprawski

 

tak chujowo 
było parę razy 
jestem jakiś 
niedopity 

spoglądam bezmyślnie 
w sufit 

widzę te zachlane twarze 
w świadomości wiecznego odpoczywania 
przesuwam kadry rzutnika 

którego dzisiaj obdaruję zdrowaś 
ten na pewno w czyśćcu 
ten w niebie 
kurwa 

co ja tu robię 

jeszcze dziewka znudzona 
zadaje niepoetyckie pytanie 

będziesz dzisiaj ruchał 

czy ty jesteś pierdolnięta 
rozmyślam o wieczności 

to może umyję ci nogi 

popierdolimy się 
po omacku 

potem otwieram lodówkę 
zlewam resztki do herbaty 

kredką świecową 
piszę ikony
 

wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 listopada 2012 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca