Literatura

Utopia malowana czy symbolika rajskich ogrodów (wiersz)

Jarosław Baprawski

matka tak mnie pokochała

że z żadną żoną nie żyję dłużej

niż statystyczne siedem lat

 

ile można zjeść zupy bez wyrazu

ile można żyć w kłamstwie

 

upajając się jedynie szalonymi nocami

w dzikim nieokiełznanym ordukaniu słońca

 

między okresami sezonowej pracy

mam już dość bitej śmietany

z nawrotem lumbago

 

piję wściekle

rażony cyklicznie

piorunem burzy hormonów

 

buduję przezornie swoją arkę

sam startując na poszukiwania

kolejnych zielonych


niczego sobie– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 3 lutego 2013, 22:13
każdy realizuje swoje (tym bardziej kiedy czyjeś) potrzeby
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 7 lutego 2013, 09:59
cztery pierwsze wersy są całkiem dobre - reszta dosłowność, przegadana wg mnie oczywiście, pozdrawiam
przysłano: 2 lutego 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca