Literatura

Do domu (wiersz)

Jarosław Baprawski

niepokojące zmiany nastroju
korespondują z dupowatym dniem
wątroba raczej zdrowa

hipotetycznie
gówno mnie to obchodzi

niewyraźne dni
biją po oczach

nawet wódka
zgwałcona
we wszystkich pozycjach
spowszedniała

czy jest jeszcze coś
oprócz śmierci i sraczki
co dzisiaj mnie zaskoczy

a jakże
świadkowie

w wypierdalać
poczułem że żyję

pragnienie
pomalowało ściany
na niebiesko

sąsiad z góry
zaintonował

"twierdzą nam będzie każdy próg"

umocniliśmy przyczółki
ostatecznej krucjaty

po litrze na twarz
wracaliśmy niesieni na tarczach

lamperiami
 

wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 6 lutego 2013, 22:04
godne zaznaczenie fragmenty - "nawet wódka
zgwałcona
we wszystkich pozycjach
spowszedniała"; "pragnienie
pomalowało ściany
na niebiesko"

POZA TYM *W WYP....ALAĆ??? CZY SAMO WYPIER..ALAĆ?
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Zgodzę się z Pauliną i dodam dobitniej- czy naprawdę wszędzie musisz aż tak używać wulgaryzmów? Trzeba pamiętać, że wulgaryzm w sztuce musi być solidnie umotywowany
abojawiem 7 lutego 2013, 08:07
każdy widzi to, co chce widzieć, albo to do czego jest uprzedzony, ale sztuka (żeby tylko patrzenia) jest także w tym, żeby coś zobaczyć podskórnie
przysłano: 6 lutego 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca