Literatura

z wierszy pisanych palcem w nocniku (wiersz)

Jarosław Baprawski

jeszcze śnisz
w zakątkach z mitów
stawiając sprawę jasno

świt

dogoni codziennością
kolejnym sztychem
wbitym w mózg

skracając życie
alergicznie
płynnych pytań

które to już wino
gdzie twoja itaka

na porwanych żaglach
pozbawiony steru
na dnie oka
płyniesz

o śmierci
gdzie jesteś o śmierci


wyśmienity– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 5 kwietnia 2013, 14:22
a kto tam wie czy z każdym winem (wypitym) itaka nie jest coraz bliżej, choćby i itaka była i taką i owaką
Ata
Ata 5 kwietnia 2013, 21:29
"na porwanych żaglach
pozbawiony steru
na dnie oka
płyniesz" - to naj. Ale cały wiersz ciekawy i wart zatrzymania.
el-rosa
el-rosa 6 kwietnia 2013, 01:15
Całkiem ciekawy i obrazowy, delikatny. Ale tytuł do bani:)
przysłano: 5 kwietnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca