Literatura

melina nie mylić z diva bardziej z brandy (wiersz)

Jarosław Baprawski

cześć pijaki
łachudry
pięknoty
stare dupy
obszczymury
złodzieje i degeneraci
wchodzę na melinę
a ona pieje w zachwycie
cześć pierdolcu
siema wariacie

 

klepią po plecach
wóda się leje
pełne garnuchy
zalane blaty
mordy się śmieją
ślubowanie
braterstwo
muza płynie
nieprzerwanie
wyzwiska
krzyki i wrzaski
walimy wszyscy
lecz wszystko to mało
ręce już chodzą
za gardło
za ciuchy
wyrzuty
żale
a w mordę
ten z tym
a tamten za tamtym
napierdalamy
nie patrzymy
krew
zęby
kopy i jęki
pisk dup
i cisza

 

później nostalgia
dalsze picie
zwycięzcy wybaczają
pokonani przepraszają
jedni się mądrzą
drudzy słuchają
łoimy dalej
coś pieprzymy
tulimy
pocieszamy
płaczemy
rzygamy
szczymy
rzęzimy
śpimy

 

słońce wstaje
my już dawno
co niedopite
dopijamy

 

melanż życia

 

ktoś dochodzi
inny znika
nawet śmierć
nas łączy
w innym składzie
rzeka płynie
melina też
porywa nurtem
bezpowrotnie

 

nieśmiertelna
mutuje

brak szczepionki


niczego sobie 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 6 kwietnia 2013, 18:36
brak szczepionki, ale odtrutka na trutkę zawsze się znajdzie
+plus mechanik tomek zimakowski
+plus mechanik tomek zimakowski 7 kwietnia 2013, 06:55
Dlaczego "nawet" ? Śmierć to w sumie jedno , co nas łączy .
Dlatego właśnie nie lubię śmierci .
przysłano: 6 kwietnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca