Literatura

z melodią która pozwoli przetrwać do jutra (wiersz)

Jarosław Baprawski

gwiazdy
z ich banalną
układanką

 

puzzle ułożone
ręką bogów

 

w wiecznym śnie
twoje imię
wyryte

 

w tym codziennym dniu
nakładam żel na włosy

 

myśląc o gładkich nogach
na chwilę zapominam newsy
zapisane na lodówce

 

otulam o dwunastej w nocy
zeszklone ufnością
różane płatki

 

w drodze do ust
resztki wina

 

spływają na piersiach
muzyką

 

w płaczu cierni
pierwsze krople
sączą się z nieba


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 30 maja 2013, 17:15
raz jest najlepszą, a raz najgorszą świadomość swojego położenia
przysłano: 30 maja 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca