nie wiedząc o tym

Jarosław Baprawski

gdy odchodził

bez grosza

jak stał

 

to go zaraz

przebierali za anioła

 

pijacy nieśli trumnę

nawrócone kurwy

kochanki czy żony

zaciągały się łzą

 

w izbach

tylko bibeloty

i jedna stalówka

 

nie miał więcej

spuszczał się

jutrznią

 

aby dziś

na krechę

 

nakarmił tłumy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 7 września 2013
anonim