Literatura

wspinajmy się póki czas jest odpowiedni nic bez nas o nas (wiersz)

Jarosław Baprawski

żyję tylko

by pamiętać

jak smakują usta

nieskażone herbicydem

 

pod patyną śnię o miłości

popełnionej zaczynem słów

brakujacych w nie nadążam

o czasie przemijania

na jawie oto

 

ona nie chcąc zapomnieć

poszukuje w słodyczy koszteli

rozkładu nikotyny w organizmie

późno jesiennego krzewu

gdzie róże gdzie są róże

wróżące niesposób

 

nie kochać nie ranić

osypywać solą

przyżegać

w chwilach ulgi

do siebie na całego

 

i miłowac się

miłować

 

czasy są na tyle chujowe

że szkoda ciepłoty pierdolić się

z każdym napotkanym problemem

 

chodźmy na spacer

może do kawiarni

 

mają dobre serwetki

i kilka magicznych słów

wsunę do kieszeni płaszcza

 

przeczytasz gdy zawieje nam drogę

lub jakaś inna kurwa zajrzy nam w oczy

 

 

 

 

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko 3 pazdziernika 2013, 22:57
Nieźle, choć znowu mnie nie przekonuje użycie inwektyw tutaj
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 4 pazdziernika 2013, 00:32
..jaka epoka ..taki styl..Najdroższa:)..zdrówka i uśmiechu - pozdrawiam
przysłano: 3 pazdziernika 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca