Literatura

*** (wiersz)

Jarosław Baprawski

***

tuląc siebie napisalibyśmy
tylko kilka dobrych strof

ale kto to pojmie
kto poczuje całość

bo czy wiersz
to nie znaczy iść

bezinteresownie

bez wybuchów na słońcu
bez plam na księżycu

od tak
do tak


dobry+ 6 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 19 listopada 2013, 20:08
no i nieźle - to;

"bez wybuchów na słońcu
bez plam na księżycu".............................bym przemalował, bo częściej mówi się
o "plamach" na "słońcu" właśnie, niż (jeżeli w ogóle) na "księżycu"
Ata
Ata 19 listopada 2013, 22:54
"bo czy wiersz
to nie znaczy iść

bezinteresownie

bez wybuchów na słońcu
bez plam na księżycu

od tak" - to naj, prosto a jednak ma moc i prawdę
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 20 listopada 2013, 14:36
Nawet mnie się podoba tą razą. Nieprzegadane, zgrabnie myśl ujęta.
przysłano: 19 listopada 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca