Literatura

brak właściwego spektaklu prokreacji (wiersz)

Jarosław Baprawski

obojętnie co grają

zapraszam do teatru

obmiotę ci pajęczynę

między nogami

 

namaszczę piersi

ustami podam landrynkę

spłyniemy między krzesełkami

treścią eleganckiej polszczyzny

 

na epilog rozleję tanie wino

na serwetce pół wytrawisz mnie

z resztek zachowanej osobowości

 

pożegnamy się na stykach paluszków

jesteś dziwką a ja alfonsem

który nie dostał roli

w przetrwamy

 

naturalna

selekcja znamion

przywództwa w stadzie

 

pod przykrywką miłości

brak ciepła równoważy

 

 

 

 

 

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
cloudia
cloudia 30 stycznia 2014, 19:22
przemyśl to
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 30 stycznia 2014, 19:49
:)..dobrze..
Mithril
Mithril 31 stycznia 2014, 08:02
"spłyniemy między krzesełkami
treścią eleganckiej polszczyzny

na epilog rozleję tanie wino"

............................tyle - reszta, nie
przysłano: 30 stycznia 2014 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca