Literatura

tak jest lżej wytrzymać napór huraganu (wiersz)

Jarosław Baprawski

nie myśl czuj
niesamowite obrazy
bo gdybym wyprzedził epokę
podniósł wyrazy do słów ponad
martwe się wzbił byłbym w pałacu
nie bojąc się chwil samotną nitką
snutych niezłych widokówek
fizycznie doprowadzony
do rezultatu gdzie
gdzie kurwa
senny
świt

dzierży laskę
ma tłum wiernych
za plecami

bo gdybym wyprzedził epokę
bardziej bym widział niż czuł

powiedziałabyś dobra
zostań nie wracaj sam

okaż pewność
pomogę ci

rozwalmy tę knajpę
wyliż mi cipkę
i bądź

moim sierra leone
syberyjską tundrą

tygrysią dziczą


wyśmienity 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jollla
Jollla 1 lutego 2014, 19:42
strapionych pocieszać, najlepiej dobrym wierszem ;) thx
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 1 lutego 2014, 19:52
..:)..to zawsze coś :)
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 1 lutego 2014, 20:28
zadowolonym
cloudia
cloudia 2 lutego 2014, 10:47
ja jestem konserwatywna i będę się domagać "tę knajpę" :) Fakt, srania po krzakach tu na lekarstwo ;D
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 2 lutego 2014, 12:53
..nie jestem pewny..ale chyba "tą" :)
cloudia
cloudia 2 lutego 2014, 13:07
w języku potocznym ujdzie, ale Ty przecież prosisz o więcej ;)
poradnia.pwn.pl/lista.php?id=2227
liyun
liyun 2 lutego 2014, 16:03
cudo. wciąga ten strumień świadomości i narasta aż do tego sierra leone, mmmm
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Tak jak Cloudia domagać się będę tę :) Poza tym jest wiersz :)
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 2 lutego 2014, 22:43
..Dobrze ! :)..."tę" :)!..dzięki
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 1 lutego 2014 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca