Literatura

podążając dalej za falsyfikatem oryginalnego odbicia (wiersz)

Jarosław Baprawski

można nie wielbić poetów
a zachłysnąć się wódą
będąc w centrum
ującia z lotu
genomu

 

produktem ubocznym
miłosnej mikroflory
patogenem

 

odpornym
na populacyjne ssanie
nadstawionych dwóch cycków
w wizji analnego najazdu kamery

 

można
można kurwa
wypełnić wszystko
pompować kondomy
zażywać artresan i płakać

 

nad kruszejącą blejtramą
pełną dziecięcych pieluch

 

na sztalugach miłosnych uniesień
pośród ścieżek których życie
okazało się fotorepliką
upiętą w warkocze
kolorowych
ramek

 

nim ucichną kroki
na czytelnych cyferblatach
będziesz dokładnie schodzony

 

wbrew sobie pielił kwiaty pobocza


dobry– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
calvados
calvados 17 lutego 2014, 05:07
dosadne, oczywiste w opisie, realizm życia ubarwia wiersz
przysłano: 16 lutego 2014 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca