Literatura

tak skończyła się wiara i narodził gannicus (wiersz)

Jarosław Baprawski

jednej nocy przyszedł do mnie Bóg
i powiedział nie widzę w tobie nic

 

a po tej chwili przystąpił szatan
wszedł w pończochach bez majtek
z piersiami oblepionymi plastrami miodu

 

po czterech nocach przetopionych w pocie znoju
przywołałem jednego i drugiego kadzidłem potu
wsiąknięty w prześcieradło barłogu potępionych

 

czy posiadam coś więcej niż macierz

 

zapadła cisza więc odwróciłem się dupą do księżyca
zjednoczonych królestw i emiratów arabskich


dobry 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
calvados
calvados 4 kwietnia 2014, 09:18
między frazami, które powinny gorszyć skromnego czytelnika (zapewne ktoś się taki znajdzie;-) ), zawsze szukam drugiego dna, i zawsze je znajduję,
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 4 kwietnia 2014, 14:24
..to dobrze :) - pozdrówka :)
Ada Mickiewicz
Ada Mickiewicz 4 kwietnia 2014, 16:09
Nie znam Pana a już nie lubię. Odnalazłam w tym wierszu kilka elementów, o których sama pisałam (niepublikowane tutaj) i z zazdrością przyznać muszę, że Panu to wyszło lepiej. Cóż wszystko na świecie jest powtórką. A wiersz bardzo dobry (przez ową zazdrość nie wyśmienity).
calvados
calvados 4 kwietnia 2014, 16:40
gratuluję, Jarku
málmgrýti
málmgrýti 2 maja 2014, 09:45
czasami dobrze poruszyć coś gorszego...
przysłano: 3 kwietnia 2014 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca