Literatura

możesz mi wierzyć nieszczęsna /wyrwane z kontekstu III (wiersz)

Mi Lo

*

 

myśli zebrane w efektowny list uleciały z bólem głowy

niech się sprawnie święci wyborowe wieczne pióro

między wersami drżą dłonie i namacalne aluzje

na szczęście nie bardzo rozumiesz

 

mówią: nawet w raju tu i ówdzie czai się zmęczenie materiału

nieznośna zależność od bytu kilka nasiadówek i gorących schadzek

możemy sobie pogratulować smaku pierwszych truskawek

nocy barwnie skotłowanych i cudzych kwiatów

 

maków zbyt wcześnie zerwanych jeszcze nie żałujesz

na łące młode wino uderza do głowy skutecznie

mam na myśli czas przyszły

niemal dokonany boleśnie

 

mocą notorycznego kłamcy stwierdzam z całą stanowczością

nadawca jest na szczęście wciąż bliżej nieznany

 
*

wyśmienity– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 25 maja 2014, 06:10
" od-bytu"......................i ty z odbytem?
Mi Lo
Mi Lo 25 maja 2014, 12:01
Przecież nie można być do końca... mojego lub czyjegokolwiek poważmym. Co ja się naśmiałem przy głośnym czytaniu, to moje :)
Nie będę boldował lub brał w cudzysłów, bo przecież cały tekst ma właściwą wymowę.
Mithril
Mithril 25 maja 2014, 12:27
...............................no :-)
Jacek Stawarski
Jacek Stawarski 29 maja 2014, 12:55
Genialne ,jestem zdumiony
przysłano: 24 maja 2014 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca