Literatura

czy pomiędzy nami nie wydarzy się nic więcej (wiersz)

Jarosław Baprawski

może porozmawiaj ze mną przez chwilę
dotknij moich skroni poczuj temperaturę
i natchnij mnie duchem woli zwycięstwem
nad rozszalałym tłumem umiłowanego dzieła

 

dlaczego tak stroma musiała być ta góra
którą wybrałeś za potwierdzenie oddania syna
dlaczego jeden jego dzień przekładasz mi nad życie

 

trzeci raz upadam
tęskniąc za pietą

 

byłoby ci bliżej
wyjść mi naprzeciw

 

chcę zobaczyć jak idziesz
po wzrastającym łanie

 

patrzę w okno i coraz głośniej
barabanię do drzwi sumienia

 

cisza
nikt nie słyszy
nik nie woła nadaremno

 

zaczynają już łamać mi ręce


dobry 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 12 czerwca 2014 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca