Literatura

Pokłosie warsztatów literackich z prof.dr.hab. :) (wiersz)

Druid777sg

Na S. Barańczaka, Pozdrowienia z Hong-Kongu


To z Rzeszowa łapką macham!
Ciacham, ciacham, ciacham...!
Na prowincji głusza - tusza,
Tra ta ta ta ta od "Chudego Literata"



"Moskalik"


Kto powiedział, że w sołtysie
Dwa gorzoły litra chlupie,
Tego zeżrą wściekłe rysie,
Przy kościele w mej chałupie.



Na K. Miłobędzką

Oki

Zgoda na słońca koronę,
motyka jednak stoi,
jak igła w języku.

 


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Bogusław Uściński 8 kwietnia 2015, 14:54
Kto by mówił że noblistka
Zad Stalina wielbi w sraczu
Temu dam jak nic po pysku
W cerkwi przy Czerwonym Placu

Moskalik jak się patrzy i choć nie moja bajka światopoglądowo, to doceniam i oceniam.
przysłano: 7 kwietnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca