najważniejsze jest przekonanie

Jarosław Baprawski

na wszystkich płaszczyznach

zjawisko próżni wymaga

wypełnienia treścią

 

tego samego gatunku

mającego w sobie pozostałości

głazu i ognia zlepionego światłem

 

by wyjść z jaskini

zatoczyć koło

i wrócić

 

w dziele doskonałym

 

nie mówię o domu ojca

pojęcie dom jest zbyt płaskie

w czasie gdy chaos i kosmos

były malowidłem ściany

 

 

Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 25 maja 2015
anonim