siedziałem z dwunastoma
na zapleczu knajpy
gdy jeden z nich zapytał
Mistrzu
Kto to jest dobry poeta
przepiłem
i po chwili namysłu
unosząc palec wskazujący
ponad galaretą z nóżek
odpowiedziałem
dobry poeta to ten
który całe swoje życie
garnie się do ludzi
a oni ni chuja
nie rozumieją
do kogo on pije
Dobre. Zdrowie autora!