Literatura

Odważna! (wiersz)

patica

Pewna wyjÄ…tkowa dziewczyna

Siedziała cicho, wiedziała, że przegrywa

Minęły lata gdy dowiedziała się, że

Może zmienić swoje życie na zawsze

 

Musiała odnaleźć się w teraźniejszym świecie

Lecz chowała się po kątach, bo myślała, że jest śmieciem

Któregoś razu wstała z podniesioną głową

Poszła przed siebie, była wreszcie sobą

 

Nie wierzyła w to, że jest jak każdy

Że się uśmiecha, że jest kimś ważnym

Coraz bardziej podobała się jej droga, którą szła

Wiedziała, że czeka ją tylko jedna przeszkoda

 

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj siÄ™ Nie masz konta?   Zarejestruj siÄ™
Ir
Ir 27 grudnia 2015, 19:43
...siedziaÅ‚a...dowiedziaÅ‚a...wiedziaÅ‚a...musiaÅ‚a...choaÅ ‚a...myÅ›laÅ‚a...wstaÅ‚a...poszÅ‚a........Å‚a, Å‚a, Å‚a. DokÅ‚adnie tekst zaÅ‚aÅ‚aÅ‚aÅ›.
Z tekstu nie wynika na czym polegała wyjątkowość peelki i sądzę, że jak każdego / wcale nie wyjątkowego/ czekała na nią niejedna przeszkoda w życiu.
Tekst płaski, bez polotu.
Przechodzę obok niego obojętnie.
przysÅ‚ano: 27 grudnia 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca