Literatura

Arytmia (wiersz)

JacPie

Napisałbym dla ciebie wiersz
chciałem!
Lecz w słowach tkwi nazwanie, sens
a chciałbym nie nazywać 
chciałem!

 

Napisałbym że jesteś z gwiazd,
że ja to twoja ziemia
i poszlibyśmy tu i tam,
a tam się nic nie zmienia

 

I tak do końca jeden raz
zamyśliłbym się w tobie.
Chciałbym!

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 4 lipca 2016, 08:02
...sztambuszkowiec
Katowicki Pierrot
Katowicki Pierrot 10 lipca 2016, 01:03
hmmm w sumie czegoś mi tu zabrakło, bo fonetycznie brzmi całkiem przyjemnie, ale jednak przydałby się przysłowiowy punkt zwrotny, pozdrawiam
przysłano: 3 lipca 2016 (historia)

Inne teksty autora

Bóg
Jacek Pietrzyk
Zima
Jacek Pietrzyk
Wrony
Jacek Pietrzyk
Wracam
Jacek Pietrzyk
...
Jacek Pietrzyk
Wiersz o miłości
Jacek Pietrzyk
Zazdrość
5tonlnu

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca