smutne róże

Marta Korban

róże dziś nie pachną

nie czerwienią się

pobladłe płatki z wolna

opadają w dół

stoją bez ruchu

w wazonie

zapatrzone w okno

tęsknią za ciepłym

szeptem

wiatru co wczoraj

śpiewał w ogrodzie

Marta Korban
Marta Korban
Wiersz · 26 lipca 2016
anonim