najlepszy
dalej tylko niebo
nieostatni niepierwszy
nie powtórzy się cud
ucieka myślami
ucieka drogami
w dzień w noc
w niepogodę
tanim samochodem
uderza szybko
rozszarpuje wersy
pisze kilka słów
skromny brat
idzie w kapturze
w sercu strach
rozszarpuje rozdwoi się
nic nie Pomorze
w sercu iskra Boga
pisał list do papieży
w Rzymie złapał gumę
modlił się o cały niezbadany wszechświat
na ziemi piekło jak tu przeżyć
idąc ulicą przeklinał dolę żołnierza