kilkanaście lat wcześniej rzucił alkohol i kobiety
miał już za sobą najgorsze dwadzieścia minut życia
przeczuwając że możesz być tą ze Snu o Marii
poprosiłem żebyś przewracała stronice
może kiedyś napiszę coś do
dwumiesięcznika na ławkach
zawsze byłem pod stukotem twoich obcasów
i wahadłem przed górką rozrządową
kilka lat na bocznicy okazało się być
najlepszą decyzją przed zmianą salonki
teraz biorę surowicę z jadu niebieszczadzkiej żmii
a ty jesteś podpięta pod hydrant
https://www.google.pl/search?q=%C5%BCmij%C3%B3wka&dcr=0&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjokrHSp47XAhUEZ1AKHd6QCWAQsAQINw&biw=1600&bih=733