Literatura

wybieram (wiersz)

Bartek Wyrostek

wybieram niewybieranie

zamykam oczy i odcięty od świata

czekam na to co się stanie

działam na życie nie działaniem

 

bo skoro jestem ledwie pyłkiem świata

czemu ktoś czeka na moje wybory

czemu zależność żyć się splata

w węzły nierozwiązywalne

 

nie wepchnę się w rozwidlenie 

bo nie czuję pewności drogi prostej

nie pchajcie mnie w jedną

nie ciągnijcie w drugą (drogę)

 

jak się wystoję z uschniętym życiem

oddany przypadkowści zdarzeń

może połączą nas sploty przemyśleń

że życia zostają te same

 

Te same mamy punkty końcowe

choroby, śmierci, miłości, radości

tylko ciężar wyborów różny zostaje

lekkością jest niewybieranie

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 11 maja 2018 (historia)

Inne teksty autora

kiedy
Lucky Person
poczekaj
Lucky Person
przyjaciel
Lucky Person
niepokoje
Lucky Person
usiądź
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca