Literatura

Ojciec dyktator (wiersz)

Pawe?

On oszalał.

Tak, oszalał.

To zbawiciel.

 

Oni są szaleni.

Wpadli w sidła ułudy.

Krew piją jako wino.

 

Świat obraca się w kółko.

Tak, odurzony przez pychę.

Oni porzucili wiarę w rozum.

 

Głupcy w XXI wieku.

Desperaci, samobójcy, niszczyciele.

Kusząca religia destrukcji.

 

Sekciarz zaśpiewa starą śpiewkę.

Czekają na zbawienie po śmierci

uwalniani od nadziei doczesnej.

 

https://www.youtube.com/watch?v=W-zmtmgswHw

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 4 czerwca 2018, 17:02
Doceniam moc ! Tylko częściowo się zgadzam.
5-
Arian
Arian 4 czerwca 2018, 18:42
Z czym się nie zgadza?
Konrad Koper 4 czerwca 2018, 19:10
Katastroficzna przyszłość…
Nie musi być !
Arian
Arian 4 czerwca 2018, 19:27
Może nie. Ale chyba każdej cywilizacji grozi zagłada, prędzej czy później. Współczesna nie wydaje się niczym wyjątkowym.
Arian
Arian 13 lipca 2018, 14:06
usuwanie komentarzy i fałszowanie cudzych wierszy przez trolli akceptowane przez redakcje
coraz bardziej infantylny jest ten portal
Usunięto 2 komentarze
przysłano: 4 czerwca 2018 (historia)

Inne teksty autora

Babsztyl
Wislawa Szymborska
Na bruk
Konrad
Wywrotka
Arian
Do lemingów
Arian
Bramy Kijowa
Arian
Do poetów
Arian
Klasyka
Arian
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca