Literatura

ilumi(nacje) (wiersz)

Paweł

fantasmagorie rządzą wciąż

niby to człowiek  miarą rzeczy 

rzecz(pospolita) pospolita

rozdarta na białe na czerwone szmaty

 

fantazmaty są stąd

księżyc  pociąga w pełni

kino oddala obraz od istoty

ziemia od wieków ciemna leży

 

wspomnienia  marszów  mkną

czas heroda przemija też

w zimnej krainie majaczą ciepłe strony

planety milczą wciąż

 

sy(zy)fowy zaklęty krąg

 


przysłano: 26 czerwca 2018 (historia)

Inne teksty autora

Rab
Arian
Odbicie
Wislawa Szymborska
Nazajutrz
Arian
Babsztyl
Wislawa Szymborska
Na bruk
Konrad
Wywrotka
Arian
Do lemingów
Arian
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca