Literatura

HEROINA (wiersz)

Arian

 

Ona budzi euforię bez powodu.

Jakby jaźń uniosła wysoko.

Poza więzy, troski, poza czas.

Oszołomienie, wszędzie gloria.

Feerią odmienia klatkę bytu.

Obrazami wyolbrzymia jaźń.

Dla niej rośnie poczucie pełni.

 

Rujnująca danina za seans.

Wybrzmiała burza omamów.

Jeszcze większy dotyka ból.

Pogrąża w beznadziejnym żalu.

Obezwladnia ciało, odbiera rozum.

Przejmuje władzę nad osobą.

Kończy zniszczenie torturami.

 

https://www.youtube.com/watch?v=vXe_33xgpCo

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Arian
Arian 3 kwietnia 2019, 12:12
W przyrodzie bilans energetyczny wynosi 0.Nie ma wytrychu.
Za chwilę przyjemnosci, czlowiek dostaje dolek, w który wpada coraz głębiej.

Przestroga dla poszukiwaczy ,,sztucznego raju " i amatorów rockndrollowej zgnilizny.
Konrad Koper 3 kwietnia 2019, 14:47
Po dłuższej chwili pojąłem !
Mithril
Mithril 3 kwietnia 2019, 19:54
...niezmienna grafomania
Arian
Arian 3 kwietnia 2019, 20:44
... sam jesteś bełkotliwym grafomanem
..opublikuj coś ze swoich wypocin, aby można się pośmiać na tej złomowanej wywrotce.


Jakaś niewydarzona kaleka chce tu być koniecznie wzorcem dla wszystkich.
Ewidentny objaw psychozy, prawdopodobnie ćpuna.
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski 4 kwietnia 2019, 21:05
:-) może spróbuj heroiny :-)
Arian
Arian 4 kwietnia 2019, 21:16
a próbowałeś?
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 5 kwietnia 2019, 21:28
Konrad Koper: "Po dłuższej chwili pojąłem !" - Ja nie potrzebowałem dłuższej chwili, w mig zrozumiałem, że to przejdzie do klasyki poezji, w prawdzie do działu "Tysiąc potraw z mielonki", ale jednak... Pisz dalej, Arian... jak najdalej...
Arian
Arian 6 kwietnia 2019, 18:45
KN, chyba nie pojąlęś , bo nie chodzi o poezję, ani narkotyk

to nauka z historii o zniszczeniu i smierci w dażeniu do utopii szcęścia
Usunięto 3 komentarze
przysłano: 3 kwietnia 2019 (historia)

Inne teksty autora

Rab
Arian
Odbicie
Wislawa Szymborska
Nazajutrz
Arian
Babsztyl
Wislawa Szymborska
Na bruk
Konrad
Wywrotka
Arian
Do lemingów
Arian
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca