„Oszukany”
Czy byłaś już w kościele
czy pomodliłaś się o moją rogatą duszę
czy zapaliłaś kadzidła w intencji
mojego zbawienia?
Wiesz, że pije bo jesteśmy tak daleko
wiesz, że ćpam drobne zwyrodniałe przyjemności
by zapomnieć o Tobie i tym wszystkim
rozdzielił nas nie tylko światopogląd
Mógłbym i nawet uwierzyć
mógłbym i nawet klęczeć przed krzyżem
Gdybyś tylko mnie chciała
gdybyś nie odeszła dla Niego
Nigdy Ci tego nie wybaczę
Teologio