Literatura

zza trochę dużych okularów... (wiersz)

białoczarny

zza trochę dużych okularów

które wciąż poprawiałaś

dystyngowanym ruchem niewidzialnej dłoni

ciągle wzrok twój namiętny

drgnienia warg mych szukał 

niezwilżanych od wieków

życiodajną ambrozją

 

pamiętam

 

może część prawdą była

reszta ukwieconym natchnieniem 

niekończąca się opowieść

żyła w nas chyba nadaremnie 

choć z minuty na minutę

dawaliśmy z siebie co raz więcej 

 

nigdy ranić nie chciałem

chociaż los przekorny

solą przeszłości

ciągle posypywał niezabliźnione rany

 

 

nigdy nie chciałem ranić

choć byłem różowym klaunem

nigdy nie żonglerem  

 

wybacz

 

kochałem tylko dla siebie

 


wyśmienity 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 26 marca 2020, 20:30
Potrafisz pisać pięknie:-))
bez obietnic...piszę i oddaję smak ulatującej chmurki, jakby deszcz nagle zbierał,
jakbym uwierzyła. Zbieram myśli w nocy, zapakowane w kieszeń na dzień dobry.
Dzień taki sam jak wczoraj, niesprawiedliwe obietnice, każdy przeżył już swoje, iluzja tworzy nadzieję. Chcę obudzić śpiące krasnoludki, zapatrzeć, zawierzyć, że istnieję rozwieszona pomiędzy dwoma biegunami. Nadal łatwowierna i głupia.
A ty wierzysz w różowe klauny? :-))
Robert noszczyk
Robert noszczyk 26 marca 2020, 20:38
dziękuję...hmm... był sobie człowiek... kiedyś chciałem "być lekiem na całe zło" i spać w kartonie pod mostem... życie...
marzena
marzena 26 marca 2020, 20:40
www.facebook.com/MichaelDandanellandthefaroutboys/…

nie martw się, będzie dobrze :-))
przysłano: 26 marca 2020 (historia)

Inne teksty autora

dlaczego...
Robert noszczyk
wróć...
Robert noszczyk
by żyć potrzeba
Robert noszczyk
...
Robert noszczyk
tylko traumy...
Robert noszczyk
nie dane nam było
Robert noszczyk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca