Literatura

Wszędzie są (wiersz)

Kamila Nikuła

 

Okno otwiera się na noc 

zimne płótno na żagiel

 

nie ma drogi dokąd odpłynąć

 

gwiazdy zawisły jak sople 

pod dachem na poręczach 

 

i skrzypi ziemia sina od milczenia 

mam sny lepsze od życia tu

 

*

bój się Makbecie wszędzie są gałęzie 

Las Birnamski ruszył z miejsca


przysłano: 25 pazdziernika 2020 (historia)

Inne teksty autora

Tak nas widzę
Kamila Nikuła
Prom
Kamila Nikuła
Miasto umarłych
Kamila Nikuła
Odpocznienie
Kamila Nikuła
Sto lat
KamilaNikuła
Podróż przez dolinę
Kamila Nikuła
Rozmowa z łotrem
Kamila Nikuła
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca