Literatura

Zero absolutne (wiersz)

Kamila Nikuła

I to jest taki moment
moment na drodze kiedy idziesz pośpiesznie
bo zimno bo prószy bo wiatr
i nagle stajesz patrząc przed siebie
jak na pustą drogę zasypaną śniegiem
— moment
bo rozumiesz że nie masz się dokąd śpieszyć
ani do kogo żeby pobiec
i jest wokół ten szum który mówi sobie
i jest to poruszenie które już nie dotyczy
i chmura za chmurą — i nikt za tobą
jak koniec i początek
twój bieg zapętlony

 

 

przysłano: 24 stycznia 2021 (historia)

Inne teksty autora

Tak nas widzę
Kamila Nikuła
Prom
Kamila Nikuła
Miasto umarłych
Kamila Nikuła
Odpocznienie
Kamila Nikuła
Sto lat
KamilaNikuła
Podróż przez dolinę
Kamila Nikuła
Rozmowa z łotrem
Kamila Nikuła
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca